"In ieder einde huist een nieuw begin."

WortelKracht - 

 

En in ieder begin huist al het einde. Geen nieuw nieuws.

Maar wel het voorzetje voor het daadwerkelijke onderwerp van deze nieuwsbrief: het zwarte gat. De liminal space, de tussenruimte waar niets is. Een overgangsfase met een belangrijke functie maar tevens een fase waarin we soms "kwijtraken". Verstrikt in de emoties die een dergelijke leegte oproept. Ongemak, zinloosheid, eenzaamheid en waardeloosheid zijn sterke gevoelens die op kunnen komen wanneer we het "niet weten".

Wanneer je te maken krijgt met ziekte of tegenslag zoals een burn-out, een scheiding, verlies van werk, een dierbare of een ziekte als kanker, kun je je in eerste instantie identificeren met de pijn die daarbij hoort of het ziek zijn. En de taak die er is om daar doorheen te komen of beter te worden. En wanneer je vervolgens beter bent of het leven weer oppakt kun je je verloren voelen in iets wat voelt als een tussenruimte. Een plek waar je geen patiënt meer bent maar ook de plek waar je niet meer de persoon bent die je was omdat de ervaring je fysiek of mentaal heeft vervormd.

Wat er gebeurd is dat de kaders van de identificering wegvallen: je hoeft niet meer beter te worden en het is onduidelijk of en hoe je weer jezelf kunt zijn. Het onbekende niet-weten in deze fase voelt als een zwart gat. Maar is eigenlijk een vruchtbare overgangsfase waarin je, wanneer je je niet laat meeslepen in de paniek van het niet-weten, dicht bij de GROOTsheid van jeZELF uitkomt. Een plek die veelal overschreeuwt raakt in het willen behouden van controle over het proces (of je leven).

Het beoefenen van het laten zijn zoals het is en het laten gebeuren zoals het geschied zijn zachte oefeningen die geduld en vertrouwen vragen. En om het je makkelijker te maken vind je in deze nieuwsbrief een zestal tips en een fijne aanbieding die je daarbij kunnen helpen.

Heb je vragen of wil je ergens meer over weten? Laat het me weten, ik hoor graag van je.

Liefs,
Annemieke

 

De rest van de nieuwsbrief lees je HIER.

© 2022 - 2024 WortelKracht | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel